Μια νόστιμη κρεατόπιτα σε τραγανό ρολό γεμιστό με μοσχάρι, χοιρινό και αρνάκι τρώγεται ευχάριστα από όλους σε οποιοδήποτε γεύμα. Μπορείτε να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα κάλεσμα αλλά και στο καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 πράσα, το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. σπάλα από μοσχάρι, κομμένη σε κύβους
- 350 γρ. σπάλα από χοιρινό , κομμένη σε κύβους
- 350 γρ. σπάλα από αρνάκι, κομμένη σε κύβους
- 150 γρ. τραχανά γλυκό ή ρύζι γλασέ
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε μικρά κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κύμινο
- 2 αυγά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κρέατα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα σιγομαγειρεύουμε για 40΄-50΄ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον τραχανά (ή το ρύζι) για να πιει τα υγρά που μπορεί να έχουν μείνει.Βήμα 2
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί σε κύβους, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τα αυγά. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε την φάρσα να κρυώσει. Ανοίγουμε τέσσερα φύλλα και τα λαδώνουμε. Τοποθετούμε μια ποσότητα της φάρσας κατά μήκος στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό τοποθετώντας το σε λαδωμένο ταψί.Βήμα 3
Αφού έχουμε τελειώσει με τα ρολά της κρεατόπιτας, βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά.Styling: Elena Jeffrey, Food Styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.