Γλυκιά, ξινή, δροσερή, πικρή, πικάντικη, όλες οι γεύσεις σε μια σαλάτα. Θα τη σερβίρετε με έναν υπερ-χυμό κολοκύθας.
Υλικά
- 200γρ. ρόκα χοντροκομμένη με το χέρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 80γρ. γραβιέρα, σε φλοίδες
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες
- 150γρ. κουσκούς
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 300γρ. κολοκύθα, σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- λίγη κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 30ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 80ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- λίγες φλοίδες γραβιέρα
- λίγα φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
- ½ κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπέρι, σπασμένους
Για τη σαλάτα
Για το κουσκούς
Για την ψητή κολοκύθα
Για το dressing
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε όλα τα υλικά της ψητής κολοκύθας σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε σε ένα πιρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.Βήμα 2
Βράζετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το κρυώνετε με μπόλικο νερό. Αφήνετε το κουσκούς να στραγγίξει και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.Βήμα 3
Βάζετε όλα τα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Βήμα 4
Ανακατεύετε μέσα στο μπολ με το κουσκούς τη γραβιέρα, τις σταφίδες, την κολοκύθα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο από το dressing. Απλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω βάζετε το κουσκούς σε κουταλιές, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, τα φύλλα κόλιανδρου, το ροζ πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb