Eύκολο και νόστιμο κοτόπουλο, που συνοδεύεται από λαχανικά. Ιδανική πρόταση για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
- 10 πατατούλες baby ή 3 μέτριες κομμένες κυδωνάτες
- 3 κολοκύθια, σε χοντρά μπαστουνάκια
- 3 καρότα, σε χοντρά μπαστουνάκια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μίξερ χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.
Βήμα 2
Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα κομμένα λαχανικά.
Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή