Πάνκο είναι η ιαπωνική γαλέτα και με αυτή πανάρετε φιλετάκια κοτόπουλου Νιτσιάκος και τα κάνετε τραγανά και πολύ νόστιμα. Συνοδέψτε τα με αρωματική σάλτσα μουστάρδας – μελιού.
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το μέλι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και την πάπρικα. Αφήνετε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φιλετάκια ή στικς και το αλατίζετε.
Χτυπάτε τα αβγά με λίγο γάλα μέσα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστά μπολ βάζετε το αλεύρι και το panko.
Πανάρετε τα φιλετάκια με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το panko.
Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλετάκια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας - μελιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το μέλι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και την πάπρικα. Αφήνετε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Βήμα 2
Κόβετε το κοτόπουλο σε φιλετάκια ή στικς και το αλατίζετε.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά με λίγο γάλα μέσα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστά μπολ βάζετε το αλεύρι και το panko.
Βήμα 4
Πανάρετε τα φιλετάκια με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το panko.
Βήμα 5
Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλετάκια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.
Βήμα 6
Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας - μελιού.