kotopoulo me krousta apo fistiki aiginis nitsiakos IMG_0788
clock icon
30'

Κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 25ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 30γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 25γρ. γαλέτα
  • 50ml Μοσχάτο Λήμνου
  • ¼ ματσάκι εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα κοτόπουλο πανέ που δεν θα πανάρετε με φρυγανιά, ούτε θα χρειαστεί να τηγανίσετε. Θα φτιάξετε όμως μια πεντανόστιμη κρούστα από φιστίκια και θα ψήσετε το κρέας στο φούρνο για να γίνει τραγανό και γευστικό.

Για την κρούστα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα το Μοσχάτο Λήμνου. Βράζετε 1 ένα λεπτό.
Προσθέτετε το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν και το κρεμμύδι με το κρασί και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μίγμα σε πολυκόφτη και χτυπάτε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγη γαλέτα ακόμα.
Απλώνετε λίγο μίγμα κρούστας πάνω σε κάθε στήθος και ψήνετε στο γκριλ χαμηλά για 12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την κρούστα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα το Μοσχάτο Λήμνου. Βράζετε 1 ένα λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτετε το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν και το κρεμμύδι με το κρασί και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μίγμα σε πολυκόφτη και χτυπάτε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγη γαλέτα ακόμα.

Βήμα 3

Απλώνετε λίγο μίγμα κρούστας πάνω σε κάθε στήθος και ψήνετε στο γκριλ χαμηλά για 12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη