Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει μια εξωτική νότα στο καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές
- 450γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα
- 1 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
- 250ml γάλα καρύδας
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι (περίπου)
- λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 4 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι ρύζι basmati
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματίζετε τα φασολάκια για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.Βήμα 2
Ανακατεύετε το αλεύρι με μισό κουταλάκι από το κάρι και αλατίζετε το κοτόπουλο. Το πασπαλίζετε με το μίγμα και βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται.Βήμα 3
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κάρι και σοτάρετε για λίγο ακόμα να μυρίσει όμορφα.Βήμα 4
Διαλύετε τον πελτέ της ντομάτας σε λίγο νερό και σβήνετε το φαγητό. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνετε τότε την κρέμα καρύδας και μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται, αφού δοκιμάσετε πρώτα.Βήμα 5
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το φιλέ αμυγδάλου μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τότε τα φασολάκια και τα σοτάρετε ελαφρά ανακατεύοντας. Στο μεταξύ βράζετε και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.Βήμα 6
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω τα φασολάκια με τα αμύγδαλα και επιπλέον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Συνοδεύετε με το βρασμένο ρύζι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb