Η κουζίνα της Νέας Ορλεάνης αγαπά το BBQ και αυτή η κλασική συνταγή για κοτόπουλο θα δώσει γεύση αμερικάνικου νότου στην κουζίνα σας και θα γίνει από τις αγαπημένες σας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το bourbon με το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, τα δύο πιπέρια και αλάτι.
Βάζετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύετε καλά. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι που μπαίνει και στο φούρνο, ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 6-7 λεπτά από την κάθε μεριά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε και στα κάρβουνα.
Αλατίζετε και βάζετε το τηγάνι στον φούρνο. Ψήνετε για 6 λεπτά ακόμη.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαλάτα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλάτι. Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το σερβίρετε σε πιάτα συνοδεύοντας με την πράσινη σαλάτα και το γιαούρτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το bourbon με το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, τα δύο πιπέρια και αλάτι.
Βήμα 2
Βάζετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύετε καλά. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι που μπαίνει και στο φούρνο, ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 6-7 λεπτά από την κάθε μεριά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε και στα κάρβουνα.
Βήμα 4
Αλατίζετε και βάζετε το τηγάνι στον φούρνο. Ψήνετε για 6 λεπτά ακόμη.
Βήμα 5
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαλάτα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλάτι. Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το σερβίρετε σε πιάτα συνοδεύοντας με την πράσινη σαλάτα και το γιαούρτι.