Τα μπαχάρια είναι που κάνουν αυτό το κοντοσούβλι τόσο νόστιμο. Θέλει την ώρα του στο ψήσιμο αλλά γίνεται λουκούμι. Λουκούμι!
Βάζουμε στο μπλέντερ το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου, την πάπρικα, το θυμάρι, τα φύλλα από το δεντρολίβανο και χτυπάμε καλά. Κόβουμε την πανσέτα και τον λαιμό σε κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο μπολ με το κρέας το ξίδι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και περνάμε τα κομμάτια από τη
σούβλα.Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω το κοντοσούβλι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το βούτυρο σε κομμάτια, τα σκόρδα και τυλίγουμε πολύ καλά. Δένουμε με σπάγγο σε 3-4 σημεία και ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα για 2 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 1 ½ -2 ώρες μέχρι να πάρει χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε στο μπλέντερ το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου, την πάπρικα, το θυμάρι, τα φύλλα από το δεντρολίβανο και χτυπάμε καλά. Κόβουμε την πανσέτα και τον λαιμό σε κομμάτια 4-5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Βάζουμε στο μπολ με το κρέας το ξίδι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και περνάμε τα κομμάτια από τη
σούβλα.Βήμα 3
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω το κοντοσούβλι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το βούτυρο σε κομμάτια, τα σκόρδα και τυλίγουμε πολύ καλά. Δένουμε με σπάγγο σε 3-4 σημεία και ψήνουμε σε χαμηλή σχάρα για 2 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 1 ½ -2 ώρες μέχρι να πάρει χρώμα.