Τα φρέσκα κολοκυθάκια μαρινάρονται, ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται πάνω σε κρέμα φέτας, πασπαλισμένα με φιστίκια Αιγίνης. Ένας πρωτότυπος γευστικός συνδυασμός για ένα πιάτο που ταιριάζει πολύ και με τους καλοκαιρινούς μεζέδες.
Πλένουμε τα
κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και μετά κυδωνάτα και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20΄.
Για την κρέμα φέτας
Ενώ ψήνουμε τα κολοκύθια, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε για 1΄ (αν θέλουμε την κρέμα λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε 10 ml γάλα ακόμη). Σερβίρουμε σε πιάτο βάζοντας την κρέμα ως βάση και από πάνω τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο πάνω από τα κολοκυθάκια και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε τα
κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και μετά κυδωνάτα και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20΄.
Βήμα 2
Για την κρέμα φέτας
Ενώ ψήνουμε τα κολοκύθια, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε για 1΄ (αν θέλουμε την κρέμα λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε 10 ml γάλα ακόμη). Σερβίρουμε σε πιάτο βάζοντας την κρέμα ως βάση και από πάνω τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο πάνω από τα κολοκυθάκια και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης