Τα αγαπημένα σε όλους μας κολοκυθάκια σε μια συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν!
Αφαιρείτε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια με τον εκπυρηνωτή και κρατάτε το μισό.
Το πολτοποιείτε στο μούλτι.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το τζίντζερ και το καρότο και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχετε πολτοποιήσει, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι, τον κιμά, 3 φλιτζ. νερό και τα αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνετε 1 ½ κούπα νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο και το περιχύνετε επάνω από τα κολοκυθάκια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρείτε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια με τον εκπυρηνωτή και κρατάτε το μισό.
Το πολτοποιείτε στο μούλτι.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
Βήμα 3
Προσθέτετε το τζίντζερ και το καρότο και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνετε μέσα το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχετε πολτοποιήσει, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτετε το ρύζι, τον κιμά, 3 φλιτζ. νερό και τα αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 6
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Βήμα 7
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 8
Ρίχνετε 1 ½ κούπα νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά.
Βήμα 9
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο και το περιχύνετε επάνω από τα κολοκυθάκια.