Ένα διαφορετικό, μερακλίδικο πιάτο με κόκορα κρασάτο μαγειρεμένο λίγο διαφορετικά.
Υλικά
- 1 κόκορα, 1½ κιλό περίπου, σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου
- 4 κάψες καρδάμωμο
- 2 νεροπότηρα λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνετε τις κάψες από το καρδάμωμο, τις ανοίγετε και με μεγάλη προσοχή μαζεύετε τα σποράκια. Σε ένα γουδί ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας αλάτι, τη μαστίχα και τα σποράκια από το καρδάμωμο και τα χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κόκορα.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μέσα το μίγμα από το καρδάμωμο, τη μαστίχα και τη μουστάρδα. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 4
Ξεσκεπάζετε, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε τον κόκορα με πατάτες τηγανητές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα