kormos_sokolatas_anoigma
clock icon
25'

Κλασικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 8

  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250 ml γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο
  • 60 γρ. κακάο, σκόνη
  • 30 γρ. κονιάκ

Ο κορμός σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με συνοδεία παγωτού και έξτρα σιρόπι σοκολάτας ή σκέτο είναι το ιδανικό γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου.

Σε ένα μπολ πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα μπισκότα μέχρι να σπάσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και συνεχόμενα ωσότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν προσέχοντας όμως να μην βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε φόρμα του κορμού ή εναλλακτικά σε φόρμα του κέικ.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε φέτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα μπισκότα μέχρι να σπάσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και συνεχόμενα ωσότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν προσέχοντας όμως να μην βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε φόρμα του κορμού ή εναλλακτικά σε φόρμα του κέικ.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε φέτες.