Η πιο αγαπημένη μακαρονάδα όλης της οικογένειας με ακόμη πιο λαχταριστή σάλτσα κιμά, ενισχυμένη με μορταδέλα και λουκάνικο.
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να καβουρντιστεί ο κιμάς, ανακατεύοντας συχνά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
Ψιλοκόβετε τη μορταδέλα και το λουκάνικο και τα προσθέτετε στον κιμά. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, τον πελτέ και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα, ξαναρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τον κιμά σε πιατέλα και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να καβουρντιστεί ο κιμάς, ανακατεύοντας συχνά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε τη μορταδέλα και το λουκάνικο και τα προσθέτετε στον κιμά. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, τον πελτέ και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα, ξαναρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τον κιμά σε πιατέλα και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.