Μία τάρτα που θα φτιάξετε με πεντανόστιμη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, και το σπίτι θα μοσχοβολήσει άνοιξη

Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
- 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 αγκινάρες, καθαρισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι αρακά, κατεψυγμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βάση: Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 - 26 εκ. με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Στρώνετε με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Βήμα 2
Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτετε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον αρακά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε το μισό κασέρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Για την τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρείτε τη μεμβράνη και αδειάζετε τα λαχανικά στο εσωτερικό της ταρτιέρας. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και προσθέτετε το μείγμα της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Ψήνετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 - 45 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.