Η γαλλική τάρτα κις λορέν σε σπιτική εκδοχή με έτοιμη ζύμη τάρτας. Γρήγορη και απολαυστική!
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 120γρ. μπέικον ή ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- 100γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
- 250ml κρέμα γάλακτος
- λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Απλώνετε τη ζύμη της τάρτας στο σκεύος καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Τρυπάτε εδώ και εκεί με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά.Βήμα 2
Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκοµµένο ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και απλώνετε ομοιόμορφα τα σοταρισμένα υλικά.Βήμα 3
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάτε λίγο ακόμα να αναµιχθούν καλά.Βήμα 4
Αδειάζετε λίγο-λίγο το µίγµα στην τάρτα και ψήνετε στους 180C για 40 λεπτά περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.Βήμα 5
Αφήνετε την κις να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου πριν την κόψετε σε κομμάτια. Αν θέλετε, συνοδεύετε µε ανάµικτη πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή