cake_sokolata_ahladia
clock icon
1:15'

Κέικ με σοκολάτα και αχλάδια

Υλικά

  • Μερίδες: 8-10
  • 150 γρ. Βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης  
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αχλάδι κομπόστα, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Φτιάχνουμε αφράτο και μυρωδάτο κέικ με ένα από τα αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου και προϊόντα Arla για σίγουρα επιτυχία.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βούτυρο Lurpak μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και την Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Αποσύρουμε, καθαρίζουμε τον κάδο με μια μαρίζ, ρίχνουμε τα αχλάδια, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 24x9εκ. Ψήνουμε στους 180°C για 10΄ και στους 160°C για άλλα 50΄. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το Βούτυρο Lurpak μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και την Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 2

Αποσύρουμε, καθαρίζουμε τον κάδο με μια μαρίζ, ρίχνουμε τα αχλάδια, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 24x9εκ. Ψήνουμε στους 180°C για 10΄ και στους 160°C για άλλα 50΄. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.