tourta cheesecake fraoula tel
clock icon
1:20'

Κέικ με γέμιση cheesecake φράουλας

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 6 αβγά
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • Για τη γέμιση

  • 800γρ. φράουλες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα φρέσκο
  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 6 ζελατίνες μικρές
  • Για το γαρνίρισμα

  • σαντιγί
  • ½ κούπα μπισκότα τύπου Digestive, θρυμματισμένα
  • 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 7-8 φράουλες

Εντυπωσιακό, ξεχωριστό και απίστευτα λαχταριστό γλύκισμα, από την Σπυριδούλα Καφούση. Μάλιστα, η συνταγή ήταν μία από τις τρεις που διακρίθηκαν στην κατηγορία Γλυκά, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.

Φτιάχνετε πρώτα το παντεσπάνι: Χωρίζετε τα αβγά και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εν τω μεταξύ έχετε κοσκινίσει το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τη βανίλια τη βάζετε στο τέλος.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί (20-30 εκ.), απλώνετε το μίγμα και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβετε κομματάκια τις φράουλες σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Με το μηχάνημα του πουρέ τις λιώνετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Στο μεταξύ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Ζεσταίνετε καλά το γάλα και στύβετε τις ζελατίνες. Τις διαλύετε στο καυτό γάλα. Μετά προσθέτετε στον πουρέ το τυρί κρέμα και χτυπάτε με το μίξερ και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτετε τις διαλυμένες στο γάλα ζελατίνες και ξαναχτυπάτε.
Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας κάνετε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι και στη συνέχεια το περιχύνετε με το μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορείτε να το αφήσετε και όλο το βράδυ και να προσθέσετε τη σαντιγί το πρωί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και σε ένα ταψάκι που έχετε βάλει χαρτί ψησίματος απλώνετε το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα φράουλας, προσθέτετε το μίγμα με τα μπισκότα και διακοσμείτε το γλυκό με τις φράουλες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε πρώτα το παντεσπάνι: Χωρίζετε τα αβγά και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ έχετε κοσκινίσει το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τη βανίλια τη βάζετε στο τέλος.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί (20-30 εκ.), απλώνετε το μίγμα και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 4

Κόβετε κομματάκια τις φράουλες σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Με το μηχάνημα του πουρέ τις λιώνετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Στο μεταξύ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Ζεσταίνετε καλά το γάλα και στύβετε τις ζελατίνες. Τις διαλύετε στο καυτό γάλα. Μετά προσθέτετε στον πουρέ το τυρί κρέμα και χτυπάτε με το μίξερ και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτετε τις διαλυμένες στο γάλα ζελατίνες και ξαναχτυπάτε.

Βήμα 5

Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας κάνετε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι και στη συνέχεια το περιχύνετε με το μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορείτε να το αφήσετε και όλο το βράδυ και να προσθέσετε τη σαντιγί το πρωί.

Βήμα 6

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και σε ένα ταψάκι που έχετε βάλει χαρτί ψησίματος απλώνετε το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 7

Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα φράουλας, προσθέτετε το μίγμα με τα μπισκότα και διακοσμείτε το γλυκό με τις φράουλες.