Σοκολάτα και αμύγδαλα, ο ιδανικός συνδυασμός για το γιορτινό σας κέικ. Το φτιάχνετε πολύ εύκολα με Μίγμα για Κέικ Βανίλια ΟΜΙΚΡΟΝ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Βανίλια ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το ηλιέλαιο, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας, τα αμύγδαλα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Βανίλια ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το ηλιέλαιο, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας, τα αμύγδαλα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Βήμα 4
Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.