Η μουστάρδα Maille Dijon Originale μαζί με την κεφαλογραβιέρα χαρίζουν μοναδική γεύση στα κεφτεδάκια, ενώ η πλούσια σάλτσα μουστάρδας κάνει το πιάτο ακόμη πιο απολαυστικό.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Τα ρίχνετε μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, το ψωμί και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και λαδώνετε ένα ταψάκι. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε 25 μπαλάκια περίπου και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά μαζί με τη σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύετε με μπρόκολο βρασμένο, χόρτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Τα ρίχνετε μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, το ψωμί και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και λαδώνετε ένα ταψάκι. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε 25 μπαλάκια περίπου και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά μαζί με τη σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύετε με μπρόκολο βρασμένο, χόρτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.