kavourmas_kotopoulo
clock icon
1:30'

Καβουρμάς κοτόπουλο με τηγανητά αυγά

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κόκκους πιπέρι
  • 1 πράσο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγη μουστάρδα
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μερικά αυγά

Ο καβουρμάς στην πιο ελαφριά εκδοχή του, αφού είναι φτιαγμένος με κοτόπουλο. Συνοδεύεται υπέροχα από τηγανητά αυγά.

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει ολόκληρο μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπέρι και το μισό πράσο σε νερό μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 45 λεπτά. Αφού βράσει, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ζωμό μας και περνάμε το ζωμό από ψιλή σίτα και το χρησιμοποιούμε για οποιοδήποτε φαγητό θέλουμε αντί να βάζουμε σκόνες ή συντηρητικά.

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, λίγη μουστάρδα και τα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα. Για έξτρα γεύση σωτάρουμε μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μισό κρεμμύδι ξερό, ένα τέταρτο του πράσου μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε και αυτά στο κοτόπουλο μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και το ξύσμα από λάιμ.

Αφού τα ανακατέψουμε παίρνουμε λίγο λίγο και το τυλίγουμε σε μεμβράνη ή  λαδόκολλα και το κάνουμε ρολό. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον καβουρμά.

Λίγο πριν είναι έτοιμος, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε αυγά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει ολόκληρο μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπέρι και το μισό πράσο σε νερό μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 45 λεπτά. Αφού βράσει, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ζωμό μας και περνάμε το ζωμό από ψιλή σίτα και το χρησιμοποιούμε για οποιοδήποτε φαγητό θέλουμε αντί να βάζουμε σκόνες ή συντηρητικά.

Βήμα 2

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, λίγη μουστάρδα και τα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα. Για έξτρα γεύση σωτάρουμε μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μισό κρεμμύδι ξερό, ένα τέταρτο του πράσου μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε και αυτά στο κοτόπουλο μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και το ξύσμα από λάιμ.

Βήμα 3

Αφού τα ανακατέψουμε παίρνουμε λίγο λίγο και το τυλίγουμε σε μεμβράνη ή  λαδόκολλα και το κάνουμε ρολό. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον καβουρμά.

Βήμα 4

Λίγο πριν είναι έτοιμος, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε αυγά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι.