Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα σας γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε.
Υλικά
- 240 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1.200 γρ. κατσικάκι σπάλα ή μπούτι σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 3-4 ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρια, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, χοντροκομμένες
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Για έξτρα γεύση, μπορούμε να περάσουμε τις πατάτες πρώτα από το τηγάνι και στη συνέχεια να τις προσθέσουμε στο φαγητό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει θωρακίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν ελαφρά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 35΄-40΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄-20΄ και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography