Μια αγαπημένη συνταγή με το κατσικάκι σε πρωταγωνιστικό ρόλο, από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες baby µε τη φλούδα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα ρίγανη ξερή
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο 2 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας µουστάρδα απαλή
- 1.200 γρ. µπούτι από κατσίκι
- ανθό αλατιού
- µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 140ºC στον αέρα. Πλένουµε τις πατάτες µε τη φλούδα τους, τις βάζουµε σε ένα µεγάλο ταψί φούρνου, προσθέτουµε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυµάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουµε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά µε τα χέρια. Αραιώνουμε τη μουστάρδα µε λίγο νερό και αλείφουμε το κρέας καλά. Το αλατοπιπερώνουµε και το τοποθετούμε στο ταψί µε τις πατάτες. Καλύπτουμε το ταψί µε λαδόκολλα και αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 2 ώρες.
Βήμα 3
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10΄ επιπλέον αν χρειαστεί, για να πάρει χρώµα το φαγητό. Σερβίρουµε το κρέας σε µεγάλη πιατέλα µαζί µε τις πατάτες και ζουµί από το ταψί όσο είναι ζεστό.