Κλασικά αγαπημένο φαγητό για τα κυριακάτικα τραπέζια το κατσικάκι με τις πατάτες στον φούρνο. Το θυμάρι με τη ριγάνη θα πλημμυρίσουν το σπίτι με τις πιο όμορφες μυρωδιές. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά
- 1 μπούτι από κατσίκι γύρω στο 1 κιλό και 200
- 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα
- 1 πρέζα ρίγανη ξερή
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ανθό αλατιού
- μαύρο πιπέρι,φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC στον αέρα. Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου, προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Βήμα 2
Αραιώνετε τη μουστάρδα με λίγο νερό και αλείφετε το κρέας καλά.Το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο ταψί με τις πατάτες.
Βήμα 3
Τυλίγετε το ταψί με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτα επιπλέον αν χρειαστεί, για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Βήμα 4
Σερβίρετε το κρέας σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τις πατάτες και ζουμί από το ταψί όσο είναι ζεστό.
Styling: Kατερίνα Λυκουρέση - Fdod Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: Studiom.gr