Η πιο αγαπημένη, παραδοσιακή ελληνική σαλάτα γίνεται υπερπαραγωγή με λίγα ακόμη επιπλέον φρέσκα υλικά, που της χαρίζουν περισσότερη νοστιμιά.
Υλικά
- 150γρ. φέτα, σε κύβους
- 2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές, σε μέτρια κομμάτια
- 1 αγγούρι καθαρισμένο, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά, σε καρεδάκια
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
- 1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα)
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 κουτ. σούπας κρίταμο τουρσί
- 3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
- 5-6 ελιές πράσινες
- 5-6 ελιές μαύρες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. ξίδι από λευκό κρασί
- λίγη ρίγανη ξερή
- 7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια
- αλάτι
Tips
- Για να κάνετε ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα σας, ξύνετε στον τρίφτη ½ ώριμη ντομάτα και ύστερα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνετε την υπέρ-σαλάτα σας με αυτή τη βινεγκρέτ πριν σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά.Βήμα 2
Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύετε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και ανακατεύετε.Βήμα 3
Προσθέτετε την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάζετε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτετε κι αυτά στη σαλάτα.Βήμα 4
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το δυόσμο και λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή