Μία ελαφρώς πικάντικη μακαρονάδα με θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι και καλαμάρι), που δοκιμάσαμε στο Polpo, στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Υλικά
- 150 γρ. λινγκουίνι, βρασμένα al dente
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο άνηθο
- 5 γαρίδες νούμερο 2
- 100 γρ. καλαμάρι φρέσκο, κομμένο
- 5 μύδια, την ψίχα
- 40 γρ. χταπόδι, κομμένο
- 50 ml ζωμό ψαριού
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 50 ml ούζο
- 50 ml λευκό κρασί
- 4-5 ντοματίνια
- ε.π. ελαιόλαδο
- 50 ml μπισκ γαρίδας
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 1
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και 10 γρ. βούτυρο να κάψουν. Ρίχνουμε το σκόρδο για να το αρωματίσουμε και στη συνέχεια το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 1'-2' να μαλακώσει.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμάρι και το χταπόδι. Τσιγαρίζουμε για 2' και μετά προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 2'-3' ακόμα.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την μπισκ και αν θέλουμε ενισχύουμε με τον ζωμό από τα ψάρια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα και στη συνέχεια αφαιρούμε τα μύδια και τις γαρίδες.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα προβρασμένα al dente λινγκουίνι και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό και ρίχνουμε 10 γρ. βούτυρο για να δέσουμε τη σάλτσα.
Βήμα 5
Βάζουμε τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης