clock icon
50'

Γλυκόξινες χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με ανανά

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή σε κομμάτια
  • 1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια DEL MONTE
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1-2 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για BBQ
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πιλάφι λευκό για το σερβίρισμα

Ο ανανάς συνδυάζεται ιδανικά με τις χοιρινές πανσέτες, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και πολύ νόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και τα κρατάτε ξεχωριστά.
Αλατοπιπερώνετε την πανσέτα, πασπαλίζετε με το μίγμα μπαχαρικών, το λιωμένο σκόρδο, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πανσέτες και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένη σε λίγο από το χυμό του ανανά, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε παρέα με λευκό πιλάφι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και τα κρατάτε ξεχωριστά.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε την πανσέτα, πασπαλίζετε με το μίγμα μπαχαρικών, το λιωμένο σκόρδο, λίγο από το λάδι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, τις πανσέτες και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Προσθέτετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένη σε λίγο από το χυμό του ανανά, τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη.

Βήμα 5

Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε παρέα με λευκό πιλάφι.