Τα σορμπέ είναι φρουτένια, δροσερά και τις περισσότερες φορές, συνδέονται νοσταλγικά με τα καλοκαίρια μας: αυτά που πέρασαν, αλλά και όλα εκείνα που θα έρθουν.

Χρειάζονται μόνο νερό, ζάχαρη και οποιοδήποτε φρούτο -καλοκαιρινό ή μη- αγαπάει η καρδιά μας. Ανταγωνίζονται -και όχι άδικα- στη γεύση το παγωτό, αλλά διαφέρουν από αυτό στα υλικά και στην υφή. Σε γενικές γραμμμές, τα παγωτά, πιο κρεμώδη και πλούσια στην υφή από τα σορμπέ, περιέχουν γάλα, κρέμα γάλακτος και αυγά. Αντίθετα, τα αγαπημένα σορμπέ, φτιάχνονται μόνο από φρούτα, γι’ αυτό άλλωστε τα αγαπούν όσοι ακολουθούν vegan διατροφή, αποφεύγουν τη γλουτένη ή απλά χρειάζονται ένα πιο «ελαφρύ παγωτό».

Επίσης, επειδή υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι στην παρασκευή του παγωτού, μπορείτε να διαβάσετε για τους βασικούς τύπους και τα χαρακτηριστικά του gelato. Όσο για τα σορμπέ, σας έχουμε συγκεντρώσει τις διαφορές ανάμεσα στα σορμπέ και τα σερμπέ.

Τέλος, σας προτείνουμε 5 εκδοχές του παγωμένου αυτού γλυκίσματος, με φρούτα και εσπεριδοειδή που χρωματίζουν και δροσίζουν τις ζεστές -και όχι μόνο- ημέρες του χρόνου.

Δείτε τις συνταγές μας:

Σορμπέ λεμόνι
Ίσως το πιο συνηθισμένο και πολυζήτητο σορμπέ είναι το δροσιστικό σορμπέ από λεμόνι. Και το πιο σημαντικό; Μπορούμε να το απολαύσουμε και τον χειμώνα, αφού τότε τα φρέσκα και μυρωδάτα λεμόνια είναι απανταχού παρόντα!


Σορμπέ λεμόνι με τσίπουρο ή τζιν
Μια ιδιαιτέρως απολαυστική παραλλαγή του κλασικού σορμπέ λεμονιού με προσθήκη αλκοόλ: με τσίπουρο για τους τολμηρούς ή με τζιν για όσους αγαπούν τη γεύση του τζιν τόνικ με λεμόνι.

Σορμπέ ροδάκινο
Οι οπαδοί του ροδάκινου θα λατρέψουν αυτό το σορμπέ που μπορεί να αποτελέσει μοναδικό επιδόρπιο στο καλοκαιρινό τραπέζι.

Σορμπέ καρπούζι
Το καρπούζι θεωρείται από πολλούς ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Το απολαμβάνουμε αρωματισμένο με λεμόνι σε μια συνταγή που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Σορμπέ ανανά με βασιλικό
Ισορροπημένα γλυκός και όξινος, ο ανανάς μας ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη και παραδεισένιες παραλίες. Σε αυτήν τη συνταγή τον αρωματίζουμε με βασιλικό για έναν γευστικό συνδυασμό που θα μας εκπλήξει!