Πανεύκολο γλυκάκι που συνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το σοκολατένιο ζεστό σας ρόφημα και θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.
Κρατάτε λίγο από το γάλα στην άκρη και διαλύετε σε αυτό την κρέμα. Βάζετε το υπόλοιπο να ζεσταίνεται σε μια κατσαρόλα.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το μίγμα με την κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι η κρέμα να πήξει,
Σε βαθύ πιάτο ρίχνετε τις 8 κουτ. σούπας γάλα, το κονιάκ, την κανέλα, ανακατεύετε και βρέχετε τις φρυγανιές και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε ταψί, σε 2 στρώσεις. Αν σας μένουν κενά γεμίστε τα με μικρά κομματάκια φρυγανιάς.
Απλώνετε την κρέμα βανίλιας. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Τέλος απλώνετε τη μαρμελάδα και βάζετε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ακόμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρατάτε λίγο από το γάλα στην άκρη και διαλύετε σε αυτό την κρέμα. Βάζετε το υπόλοιπο να ζεσταίνεται σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το μίγμα με την κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι η κρέμα να πήξει,
Βήμα 3
Σε βαθύ πιάτο ρίχνετε τις 8 κουτ. σούπας γάλα, το κονιάκ, την κανέλα, ανακατεύετε και βρέχετε τις φρυγανιές και από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε ταψί, σε 2 στρώσεις. Αν σας μένουν κενά γεμίστε τα με μικρά κομματάκια φρυγανιάς.
Βήμα 4
Απλώνετε την κρέμα βανίλιας. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
Τέλος απλώνετε τη μαρμελάδα και βάζετε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ακόμα.