Η πίτσα στην γλυκιά εκδοχή της, με μαρμελάδα φράουλα, μπανάνες και σοκολάτα. Ενθουσιάζει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Απλώνετε τη ζύμη της πίτσας στο ταψί και με τα χέρια σας της δίνετε ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα.
Με ένα κουτάλι απλώνετε στη ζύμη τη μαρμελάδα, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο γύρω γύρω. Στη συνέχεια, στρώνετε πάνω από την μαρμελάδα τις ροδέλες μπανάνας σε σειρά. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια τις σταγόνες σοκολάτας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το θρυμματισμένο μπισκότο με τη ζάχαρη και πασπαλίζετε την πίτσα. Ψήνετε την πίτσα για 12 λεπτά στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύπτετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Απλώνετε τη ζύμη της πίτσας στο ταψί και με τα χέρια σας της δίνετε ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα.
Βήμα 3
Με ένα κουτάλι απλώνετε στη ζύμη τη μαρμελάδα, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο γύρω γύρω. Στη συνέχεια, στρώνετε πάνω από την μαρμελάδα τις ροδέλες μπανάνας σε σειρά. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια τις σταγόνες σοκολάτας.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το θρυμματισμένο μπισκότο με τη ζάχαρη και πασπαλίζετε την πίτσα. Ψήνετε την πίτσα για 12 λεπτά στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου.