Επειδή δεν αγαπάνε όλοι τις σούπες αυτά τα γιουβαρλάκια θα τα φτιάξουμε πιο στεγνά και θα τα σερβίρουμε με σάλτσα αβγολέμονο και λίγη πάπρικα.
Υλικά
- 500γρ. βόειος κιμάς
- 5 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι Επιλογής
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοτριμμένο
- 1 αβγό
- ¼ φλιτζανιού νερό
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
- 1½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 αβγά
- ⅓ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- λίγη πάπρικα γλυκιά, για το σερβίρισμα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνηθο)
Για το αβγολέμονο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το αβγό ελαφρά χτυπημένο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το νερό. Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό και τον αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό να τα σκεπάσει. Βράζετε το φαγητό για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μείνει με λίγο ζουμί.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι σε ένα μπολ και ρίχνετε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό για να πάρει τη θερμοκρασία της κατσαρόλας. Ρίχνετε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.
Βήμα 4
Τα σερβίρετε με τη σαλτσούλα τους πασπαλισμένα με λίγη γλυκιά πάπρικα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου.