Η σαλάτα στην πιο νόστιμη και αρωματική ανοιξιάτικη εκδοχή της “παντρεύει” τη ρόκα και το μαρούλι με μυρωδικά, αβοκάντο, φράουλες και ανθότυρο και περιχύνεται με μια δροσερή σoς.
Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε φετούλες. Κόβετε και τις φράουλες επίσης σε φέτες.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φετούλες του αβοκάντο και τις φράουλες.
Μέσα σε ένα μπολ σπάζετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα.
Τέλος, περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε φετούλες. Κόβετε και τις φράουλες επίσης σε φέτες.
Βήμα 3
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φετούλες του αβοκάντο και τις φράουλες.
Βήμα 4
Μέσα σε ένα μπολ σπάζετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα.
Τέλος, περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!