Φρέσκα χόρτα και μυρωδικά μπαίνουν στην κατσαρόλα μαζί με κυδώνια και κάστανα και το αποτέλεσμα είναι μία μοναδική σαλάτα.
Υλικά
- 600 γρ. σπανάκι
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- ½ ματσάκι καυκαλήθρα
- ½ ματσάκι μάραθο
- ½ ματσάκι μυρώνια
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλα κυδώνια, κομμένα σε κύβους
- 20 κάστανα, ψημένα και καθαρισμένα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κύμινο (προαιρετικά)
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα χορταρικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, εκτός από τα σέσκουλα, όπου χωρίζουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα. Τα κοτσάνια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ενώ τα φύλλα σε μεγαλύτερα, όπως και το σπανάκι.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κοτσάνια από τα σέσκουλα και τα κυδώνια για 3'-4'. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα χορταρικά.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο (αν το χρησιμοποιούμε) και λίγο νερό.
Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 30', μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να ψηθούν τα κυδώνια. Δεν ανακατεύουμε συχνά.
Βήμα 5
Περίπου 2'-3' πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αφαιρούμε το καπάκι και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Βήμα 6
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί σε σβηστή φωτιά για 2' και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography