Πανδαισία ελληνικών τυριών κλεισμένα μέσα σε τραγανό κουλούρι.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 150γρ. φέτα τριμμένη
- 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
- 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
- σουσάμι για το τελείωμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι. Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες.Βήμα 2
Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες.Βήμα 3
Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.Βήμα 4
Φτιάχνετε όλα τα κουλούρια και αλείφετε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού.Βήμα 5
Απλώνετε άφθονο σουσάμι σε μια λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάτε τα κουλούρια από την πλευρά που είναι αλειμμένη με αβγό.Βήμα 6
Τοποθετείτε τα κουλούρια σε ταψί σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κάτη