Θαλασσινός ουζομεζές, με κουρκούτι επίσης με άρωμα ούζου, που ετοιμάζετε εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, ξεπαγωμένες
- 1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουτ. σούπας ούζο
- 1 φλιτζάνι μπίρα περίπου
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά στο χυλό, όπως φρέσκια ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.Βήμα 2
Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.Βήμα 3
Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Βήμα 4
Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, όπως πικάντικη, γλυκόξινη, με μουστάρδα, κ.λπ..Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey