garides_bourdeto

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 1 μέτρια πατάτα, βρασμένη
  • 10 γαρίδες μέγεθος 41-50
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζ. νερό
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Αυτές οι γαρίδες με τη σάλτσα πάπρικας είναι ένας πολύ ωραίος θαλασσινός μεζές που ταιριάζει μοναδικά με ούζο.

Προετοιμασία: Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να βράσουμε την πατάτα και να την κόψουμε σε μικρά κυβάκια. Επίσης λίγο πριν από το μαγείρεμα θα χρειαστεί να καθαρίσουμε τις γαρίδες από τα κελύφη του σώματος, αφήνοντας πάνω τους το κεφάλι και το τελευταίο κέλυφος αμέσως μετά το κεφάλι. Κατόπιν κάνουμε μια τομή με ένα μαχαιράκι στη ράχη της κάθε γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι.

Εκτέλεση: Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10΄΄.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα βρασμένα κυβάκια πατάτας, το μπούκοβο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η πάπρικα και προσθέτουμε το κρασί, μετά από 10'' το λεμόνι και το νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Προετοιμασία: Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να βράσουμε την πατάτα και να την κόψουμε σε μικρά κυβάκια. Επίσης λίγο πριν από το μαγείρεμα θα χρειαστεί να καθαρίσουμε τις γαρίδες από τα κελύφη του σώματος, αφήνοντας πάνω τους το κεφάλι και το τελευταίο κέλυφος αμέσως μετά το κεφάλι. Κατόπιν κάνουμε μια τομή με ένα μαχαιράκι στη ράχη της κάθε γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι.

Βήμα 2

Εκτέλεση: Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 10΄΄.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα βρασμένα κυβάκια πατάτας, το μπούκοβο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η πάπρικα και προσθέτουμε το κρασί, μετά από 10'' το λεμόνι και το νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M