Μια παρασκευή σε βαζάκι, που αξίζει μια θέση στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Χαρίζει ένταση και ενδιαφέρον σε κάθε συνταγή που της ταιριάζει.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη όλη τη νύχτα. Την επομένη τα ξεπλένουμε με νερό και τα στεγνώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλο το ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τους κόκκους μουστάρδας, τα πιπέρια και το μπούκοβο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα κρεμμύδια σε αποστειρωμένα βαζάκια, βάζουμε από ένα φύλλο
δάφνης και 2 κλωνάρια θυμάρι και απογεμίζουμε με το ζεστό υγρό του τουρσί που ετοιμάσαμε.
Σφραγίζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε σκιερό μέρος το λιγότερο για 10 μέρες πριν από την κατανάλωση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη όλη τη νύχτα. Την επομένη τα ξεπλένουμε με νερό και τα στεγνώνουμε.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλο το ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τους κόκκους μουστάρδας, τα πιπέρια και το μπούκοβο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Μοιράζουμε τα κρεμμύδια σε αποστειρωμένα βαζάκια, βάζουμε από ένα φύλλο
δάφνης και 2 κλωνάρια θυμάρι και απογεμίζουμε με το ζεστό υγρό του τουρσί που ετοιμάσαμε.
Βήμα 4
Σφραγίζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε σκιερό μέρος το λιγότερο για 10 μέρες πριν από την κατανάλωση.