Οι ταπεινές και πάμφτηνες φτερούγες του κοτόπουλου παίρνουν πρώτα το εξωτικό μπανάκι τους σε γλύκοπικάντικη μαρινάδα πριν περάσουν από τη σχάρα και γίνονται ένα ορεκτικό να γλύφεις τα δάχτυλά σου…
Υλικά
- 20 φτερούγες
- 1 λεμονγκρας καθαρισμένο από το εξωτερικό σκληρό μέρος, σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζανάκι του καφέ σόγια σος
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ξυσμένο στον τρίφτη
- 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
- 2-3 κουτ. σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2-3 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
- ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
- λάιμ και κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα