Ψάχνετε τι θα σερβίρετε ως επιδόρπιο σε ένα BBQ; Μα σουβλάκια φυσικά, φρουτένια και απολαυστικά, ψημένα επίσης στη σχάρα. Αν θέλετε μπορείτε να τα προσφέρετε και ως ορεκτικό, για να συνοδέψετε τη μπίρα σας, προσθέτοντας τους κάποιο τυρί.
Κόβετε πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια, ανανά σε κύβους και τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις τελευταίες θα χρειαστεί να τις περιχύσετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, ενώ τα σταφύλια και τα κεράσια (από τα οποία έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι με ειδικό εργαλείο) θα τα αφήσετε ολόκληρα.
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φρούτα για 30 λεπτά. Κατόπιν τα περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα είδη και τα χρώματα.
Τα ψήνετε μερικά λεπτά σε καυτή σχάρα για να καραμελώσουν ελαφρά απέξω, τα σερβίρετε αμέσως και τα συνοδεύετε με παγωτό, σάλτσα σοκολάτας ή φρούτων, αλλά και με τυρί αν θέλετε να τα προσφέρετε ως ορεκτικό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια, ανανά σε κύβους και τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις τελευταίες θα χρειαστεί να τις περιχύσετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, ενώ τα σταφύλια και τα κεράσια (από τα οποία έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι με ειδικό εργαλείο) θα τα αφήσετε ολόκληρα.
Βήμα 2
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φρούτα για 30 λεπτά. Κατόπιν τα περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα είδη και τα χρώματα.
Βήμα 3
Τα ψήνετε μερικά λεπτά σε καυτή σχάρα για να καραμελώσουν ελαφρά απέξω, τα σερβίρετε αμέσως και τα συνοδεύετε με παγωτό, σάλτσα σοκολάτας ή φρούτων, αλλά και με τυρί αν θέλετε να τα προσφέρετε ως ορεκτικό.