Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό με ελληνικά στοιχεία που απογειώνουν την απόλαυση
Υλικά
- Για ένα στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. σουμάδα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρόκοι αυγών (από 10 αυγά μεσαίου μεγέθους)
- 120 γρ. κορν φλάουερ
- Για τη βάση:
- 6 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
- 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουερ.
Βήμα 2
Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών. Το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα κοχλάσει.
Βήμα 3
Αποσύρουμε και προσθέτουμε την σουμάδα. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό και κρύο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
Βήμα 4
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά και ξαναχτυπάμε με το φτερό στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο.
Βήμα 5
Όλα μαζί τα τοποθετούμε σε ένα τσέρκι 24εκ. και ύψους 5 εκ., (ή σε ατομικά τσέρκια διαμέτρου 10 εκ. και ύψους 5 εκ.) και πιέζουμε περιμετρικά πολύ καλά.
Βήμα 6
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα φύλλα που εξέχουν και αδειάζουμε την κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.