Τρυφερά φιλετάκια ψημένα σε κρεμώδη, μουσταρδάτη σάλτσα μαζί με μανιτάρια. Ένα χορταστικό πιάτο με την εγγύηση Maille.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε το κοτόπουλο στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους τα μανιτάρια και σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ξαναβάζετε στο τηγάνι τα φιλέτα του κοτόπουλου και ρίχνετε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό. Αφού πάρει μια καλή βράση το κοτόπουλο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και επιπλέον αλατοπίπερο.
Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Βγάζετε το κοτόπουλο στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους τα μανιτάρια και σβήνετε με το κρασί.
Βήμα 3
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ξαναβάζετε στο τηγάνι τα φιλέτα του κοτόπουλου και ρίχνετε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό. Αφού πάρει μια καλή βράση το κοτόπουλο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και επιπλέον αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.