Μαγειρέψτε τα φιλετάκια κοτόπουλου με εναλλακτικό τρόπο προσθέτοντας νόστιμα και θρεπτικά χόρτα.
Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα
κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνετε τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στο φαγητό. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το κοτόπουλο. Κατόπιν, ρίχνετε τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Φωτογραφίες – Food styling: Αντωνία Κατή
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα
κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνετε τα χόρτα και ανακατεύετε προσεκτικά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 2
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στο φαγητό. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το κοτόπουλο. Κατόπιν, ρίχνετε τον μάραθο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Βήμα 3
Φωτογραφίες – Food styling: Αντωνία Κατή