Σε αυτήν τη συνταγή “παντρεύεται” η θάλασσα με το βουνό και δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Υλικά
- φιλέτα από 4 λαβράκια (περίπου 450γρ. το κάθε ψάρι)
- 7-8 κλωνάρια τσάι του βουνού
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κουτ. σούπας φύλλα από τσάι του βουνού ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- λίγο αλεύρι για να δέσετε τη σάλτσα
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντου (εποχιακό)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το τσάι στο νερό για 5 λεπτά και το αφήνετε για άλλα 5 λεπτά να βγάλει το άρωμά του. Μετά το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε σε μπολ το τσάι με το κρασί, τα ψιλοκομμένα φύλλα τσαγιού, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 2
Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν τα φιλέτα σε μία στρώση. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ψήσιμο.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το γκριλ και αλείφετε τη σχάρα με λίγο λάδι. Στραγγίζετε τα φιλέτα, τα τοποθετείτε στη σχάρα και τα ψήνετε από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά περίπου.Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μετράτε την ποσότητα και βάζετε τη μαρινάδα σε μικρή κατσαρόλα. Για κάθε φλιτζάνι μαρινάδας διαλύετε μιάμιση κουταλιά της σούπας αλεύρι σε 2/3. φλιτζανιού νερό. Προσθέτετε το μίγμα στη μαρινάδα, ανακατεύετε καλά και τη σιγοβράζετε μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντου.Βήμα 5
Σερβίρετε το ψάρι και το περιχύνετε με τη σάλτσα, ή σερβίρετε τη σάλτσα ξεχωριστά σε μπολ.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή