Φτιάχνουμε την αγαπημένη φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη και συνοδεύουμε τα φαγητά μας. Ωραίο μεζεδάκι για την παρέα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 καλή πρέζα µπούκοβο
- 800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
- 1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
- 400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια
- αλάτι
- τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.
Βήμα 2
Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή
φωτιά για 25΄µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.
Βήμα 3
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο σκεύος, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.