Η ψητή φέτα, τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας είναι από τους καλύτερους μεζέδες για να συνοδέψετε το κρασί σας. Για να γίνει ακόμη πιο απολαυστική, θα τη σερβίρετε και με μία πλούσια, σάλτσα κρασιού με αποξηραμένα σύκα.
Υλικά
- 2 κομμάτια φέτα τετράγωνα, 120-150γρ. περίπου το καθένα
- 2 φύλλα κρούστας
- βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
- 1½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο Semeli NEMEA Reserve
- 5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βύσσινο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα