Φτιάξτε αυτή τη χορταστική σαλάτα με 3 είδη φασολιών, εμπλουτίστε τη γεύση τους με καλαμπόκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο και απολαύστε τη δροσερή ή χλιαρή, σκέτη σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό ψητών κρεατικών.
Υλικά
- 100γρ. φασόλια χάντρες
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (430γρ.), στραγγισμένα
- 100γρ. φασόλια άσπρα, ψιλά
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά μικρή πράσινη, ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπα δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο (σπυριά)
- ελιές θρούμπες για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
Για τη σαλάτα
Για το λαδολέμονο
Tips
- Για ακόμη πιο δροσερή γεύση προσθέστε στη σαλάτα σας 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μεγάλη ντομάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε αποβραδίς τα λευκά φασόλια και τις χάντρες και την επόμενη μέρα τα βράζετε (καλύτερα σε δύο ξεχωριστά κατσαρολάκια) μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε ελαφρά και το καλαμπόκι.Βήμα 2
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ.Βήμα 3
Χτυπάτε το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τις ελιές.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή