Fasolakia_Ladera_Evagelou
clock icon
1:30'

Φασολάκια λαδερά με πατάτες και κολοκυθάκια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες στα 4
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό φασόλια τσαουλιά, καθαρισμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 150 γρ. φέτα

Τα λαδερά φασολάκια με πατάτες αποτελούν ένα από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Στη συγκεκριμένη συνταγή προσθέτουμε και κολοκυθάκια, που τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν την τιμητική τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάροντας μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε

Προσθέτουμε λίγο κρύο νερό μέχρι τη μέση της στάθμης των υλικών και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 50΄-60΄.

Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε να μείνει με το λάδι του στο τέλος.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μ. Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάροντας μέχρι να γυαλίσουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε λίγο κρύο νερό μέχρι τη μέση της στάθμης των υλικών και καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 50΄-60΄.

Βήμα 4

Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε να μείνει με το λάδι του στο τέλος.

Βήμα 5

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μ. Γεωργιάδης | Φωτογραφίες: Studio M