Μια μοσχοβολιστή αχνιστή φασολάδα εμπλουτισμένη με χορταρικά και μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει όταν η θερμοκρασία πιάνει την… κατιούσα.
Υλικά
- 300γρ. φασόλια ξερά
- 250γρ. χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, λάπαθα, σέσκουλα) χονδροκομμένα
- 120ml ελαιόλαδο
- 200ml ζωμό λαχανικών (1 κύβος)
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα αποφλοιωμένη, τριμμένη χωρίς τη φλούδα
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα τα φασόλια και αρκετό νερό (τόσο ώστε να τα σκεπάζει καλά). Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν αρκετά.Βήμα 4
Προσθέτετε τότε τα χόρτα την ντομάτα, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια. Λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb