Με λίγα υλικά μπορούμε να έχουμε στο σπίτι αυτή τη νόστιμη κρέμα για να αλείψουμε τα ψωμάκια μας, αλλά και να τη βάλουμε σε τάρτες και σε όποιο γλυκό ταιριάζει. Μια ωραία ιδέα είναι να τη βάλουμε σε ένα ποτήρι και να προσθέσουμε από πάνω είτε μαρέγκα είτε λίγη σοκολάτα.
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο,μαλακωμένο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 μεγάλα λεμόνια ξεφλουδισμένα και στημένα
- 3 αυγά χτυπημένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και μετά τα αυγά και τέλος το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσοχή στη φωτιά να είναι είναι χαμηλή. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα τη βάζουμε με ένα κουτάλι σε ένα καθαρό βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.