fasolia salata
clock icon
2:15'

Ensalada de Pallares – Περουβιανή φασουλοσαλάτα

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • χυμός από 2 λάιμ
  • ¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οι σαλάτες με φασόλια είναι μια πολύ θρεπτική και νόστιμη επιλογή, όπως αυτή η τέλεια σαλάτα με καταγωγή από το Περού. Συνήθως σερβίρει ceviche, εσείς όμως μπορείτε να τη βάλετε δίπλα σε όποιο πιάτο με ψάρι σας αρέσει.

Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σουρώνετε, μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το βάζετε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια το σουρώνετε και το ρίχνετε στα φασόλια.
Ψιλοκόβετε και την ντομάτα και την προσθέτετε στα φασόλια.
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λάιμ, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σουρώνετε, μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το βάζετε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια το σουρώνετε και το ρίχνετε στα φασόλια.

Βήμα 3

Ψιλοκόβετε και την ντομάτα και την προσθέτετε στα φασόλια.

Βήμα 4

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λάιμ, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.