Η ελληνική κουζίνα αγαπά πολύ τα μυρωδικά. Οι μαρινάδες με βάση το κρασί και τα μυρωδικά ταιριάζουν πολύ με κρέατα όπως το αρνί ή το χοιρινό. Προτιμήστε φρέσκα μυρωδικά και όχι αποξηραμένα, το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι μακράν πολύ καλύτερο.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρίγανη με το θυμάρι, τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο και το κρασί μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ακουμπάτε το χοιρινό σε μια λεκανίτσα και το περιχύνετε με το μίγμα. Το σκεπάζετε και το φυλάτε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον γυρίζοντάς το που και που.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρίγανη με το θυμάρι, τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο και το κρασί μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 2
Ακουμπάτε το χοιρινό σε μια λεκανίτσα και το περιχύνετε με το μίγμα. Το σκεπάζετε και το φυλάτε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον γυρίζοντάς το που και που.